Az ezüst ékszerek karbantartása

Az ezüst ékszerek karbantartásaAz ékszerek közül az arany ékszerek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, azonban az ezüst ékszerek sem nagyon vannak lemaradva a sorban. Az ezüst ékszerek népszerűségüket többek között különleges színüknek, és megfizethetőbb áruknak köszönhetik elsősorban. Oda kell azonban figyelni az ezüst ékszerek karbantartása, tisztítása során, hogy hosszú távon is kiváló ékszerünk legyen.

Szerencsére házilag is rengeteg lehetőségünk van az ezüst ékszerek ápolására. Az egyik legnépszerűbb módszer az alufóliával történő tisztítás. Alufóliával kibélelünk egy kisebb edényt, amibe forró vizet és szódabikarbónát öntünk. Ebbe helyezzük be az ezüst ékszert 10-15 másodpercig, majd pedig tiszta vízzel lemossuk, és újra ragyogni fog az ékszer.

Szódabikarbóna helyett használhatunk mosóport is a tisztításhoz. A folyamat ugyanaz, mint szódabikarbóna esetén, csak egy kicsivel tovább, kb. 1 percig kell áztatni az ékszert az elkészített oldatban.

A folyékony szappan, kézfertőtlenítő is csodákra képes ezüst ékszerek esetén is. Egy puha rongyra nyomunk a kézfertőtlenítőből, majd pedig azzal megdörzsölve az ezüst fekete részeit, el tudjuk távolítani a szennyeződéseket.

Az ecettel történő tisztítás ezüst ékszerek esetén is megállja a helyét, nem csak vízkőoldásnál. Fehér ecetet kell szódabikarbónával összekeverni, és ebben áztatni az ékszereket. Ezt követően vízzel leöblíteni, és kész is vagyunk a tisztítással.