Falak díszítése csempehelyettesítő tapétával

Falak díszítése csempehelyettesítő tapétávalA csempe a vizes helyiségek legkedveltebb falburkolata, ugyanis úgy jelent esztétikus megoldást, hogy közben a vizet nem engedi át. A csempézéssel van azonban néhány probléma, melyek miatt sokan keresnek egyéb alternatívákat.

Először is a csempézéshez szakemberre lesz szükség, nagyon kicsi az esélye, hogy egy laikus jó munkát végezzen csempe felrakáskor. A csempéket nem is olyan könnyű felrakni, ugyanis ki kell egyengetni a falat, majd pedig speciális anyaggal lehet a csempe lapokat felhelyezni a falra. Ha felújításról, cseréről van szó, még nehezebb a dolgunk, először le kell venni a régi csempéket, majd pedig az újakat felrakni. Van azonban egy sokkal egyszerűbb megoldás, a csempehelyettesítő tapéta használata.

A csempehelyettesítő tapéta, ahogy a neve is mutatja, funkciójában a csempék kiváltására szolgál, tapéta formájában. Nem a hagyományos tapétákra kell azonban gondolni, hanem olyanra, amely vízálló, könnyen tisztítható, strapabíró. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően fürdőszobába, konyhába, vizes helyiségekbe kiváló megoldást nyújt.

A csempehelyettesítő tapétát csempére vagy falra is fel lehet helyezni, ragasztani. A ragasztás azonban nagyon egyszerű, nincs szükség hozzá szakemberre sem. Sokkal kisebb problémát jelentenek a csapok, csövek, szekrények, amik a falból kiállnak, a tapéta ugyanis sokkal egyszerűbben méretre vágható, mint a csempék.