Hegek eltávolítása lézer segítségével

Hegek eltávolítása lézer segítségévelHegek több különböző okból is kialakulhatnak bőrünkön. Általában valamilyen balesetben, sérüléshez köthetők, de előfordulnak, hogy pl. egy akné után hegesedik a bőrünk. Ha olyan helyen vannak, pl. arcon, akkor ezek a hegek esztétikailag problémát jelenthetnek. Szerencsére van megoldás, mégpedig a lézeres hegkezelés.

A lézeres hegkezelés több szempontból is az egyik legjobb megoldás hegek eltávolítására. Különböző kémiai megoldások választhatók, de ezek általában nem jelentenek teljes és tartós eredményt. Műtéti beavatkozás is választható, de ettől sokan ódzkodnak. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb viszont a lézeres kezelés.

Lézeres hegeltávolítást több különböző módszerrel végeznek, az egyik legjobb ezek közül a CO2 lézeres hegkezelés. Ennek a speciális lézernek több előnye is van. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a lézer csak koncentráltan a heg helyén fejti ki a hatását, nem kell attól tartani, hogy körülötte az ép szöveteket roncsolná.

A lézeres hegeltávolítást megelőzi egy konzultáció, szakvizsgálat, melynek során a páciensek minden kérdésükre választ kaphatnak. A vizsgálat során egy teszt kezelést is végeznek egy kisebb bőrfelületen, amely segítségével megismerhető a bőr reakciója a kezelésre. Ez nem csak az alkalmassághoz, hanem a személyre szabáshoz is nagyon fontos. Az ezt követően elvégzett kezelés nem csak kiváló, hanem végleges eredményt is biztosít.