A lézeres kezelések és az árak kapcsolata

A lézeres kezelések és az árak kapcsolataA rendelkezésre álló lézeres látásjavító kezelések között a laikusok számára nem egyszerű a választás. A páciensek nagy része a lézeres kezelések árát látja csak, de nem tudják, hogy melyik lézeres látásjavító kezelés mit is jelent számára valójában.

A legolcsóbb kezelés a PRK szemműtét, amely az egyik legrégebbi kezelés, de még ma is rendkívül népszerű. A PRK kezelések közül érdemes a személyre szabott változatot választani, ugyanis nem sokkal drágább, mint a legegyszerűbb PRK, és nagyságrendekkel jobb eredményeket jelent. A PRK emellett egylézeres kezelés, így a lézerkészülék ára, költsége is alacsonyabb. A PRK kezelések között a legmodernebb a No-Touch PRK, amely esetén nem érnek a szemhez, mindent lézer végez.

A következő szint a LASIK. A LASIK hazánkban kevésbé elterjedtebb kezelés, ugyanis komoly szövődményekkel járhat. Emiatt nem is minden klinika végez ilyen kezelést. A LASIK a lebenyes szemműtétek közé tartozik, de a lebeny készítését orvos végzi, nem lézer, ez vezethet szövődményekhez később.

A FEMTO szintén lebenyes kezelés, de a lebeny készítése is lézerrel történik. Ez megnövekedett költségeket, de sokkal nagyobb biztonságot is jelent egyben. Nem véletlenül a FEMTO kezelések az egyik legnépszerűbbek hazánkban. Nincs a kezelést követően hosszú felépülési időszak, idegentest érzés.

A csúcskategóriát, ahogy az ára is mutatja, a VISUMAX jelenti. A VISUMAX a világ egyik legfejlettebb lézerével dolgozik, sokkal pontosabb, kíméletesebb, mint a FEMTO kezelés.