A lézeres szemműtéttel elfelejtheted a szemüveget, kontaktlencsét

A lézeres szemműtéttel elfelejtheted a szemüveget, kontaktlencsétA szemüvegek, kontaktlencsék viselése sokak számára elengedhetetlen az éles látáshoz, viszont viselésük rengeteg kellemetlenséggel jár.

Először is mindegyik segédeszköz csak akkor segít, ha éppen viseljük, ami már önmagában kellemetlenségekhez vezet. Pl., ha éjjel felkelünk, akkor kontaktlencsét nem fogunk betenni csak azért, hogy elmenjünk a mosdóig, és a szemüveg megkeresése és felrakása sem olyan egyszer sötétben és félálomban.

Arról nem is beszélve, hogy a szemüvegek és a kontaktlencsék is folyamatos kiadásokkal járnak. A szemüveg olcsóbb, de általában pár évente szükség szokott lenni a cserére. Plusz nem árt, ha egy tartalék szemüveggel is rendelkezünk, ha eltörik, elveszik az alap szemüvegünk, akkor is legyen mit viselni. Kontaktlencsékből általában havi adagok vannak, tehát havonta pár tízezer forint kiadással lehet számolni, és még kell, hogy legyen mellette egy szemüveg is.

Szerencsére van megoldás, amellyel el lehet felejteni a kellemetlenségeket és az életünk végéig tartó folyamatos kiadásokat is, mégpedig a lézeres szemműtét. A lézeres szemműtét egy olyan technológia, melynek során kijavítják a látásproblémákat, és nem lesz szükség többé szemüvegre, kontaktlencsére. A szemműtétek ára nem alacsony, de ha végiggondoljuk, mennyit költünk havonta pl. kontaktlencsére, akkor gyakran pár év alatt megtérül a szemműtét ára, és utána nem lesznek plusz költségek, kiadások. Hosszútávon tehát rengeteget lehet spórolni a szemműtétnek köszönhetően, és a látásunk is tökéletes lesz.