Mit tud egy univerzális porszívófej?

Mit tud egy univerzális porszívófej?A takarítás minőségét nem csak a porszívó típusa, jellemzői határozzák meg, hanem sokat számít az is, hogy a megfelelő porszívófejet használjuk a porszívózás során. Porszívó vásárláskor mindenképpen fogunk kapni legalább egy fejet is, azonban később szükség lehet újat beszerezni, ha az eredeti elromlik, elveszik. Ilyenkor gyakori megoldás az univerzális porszívófej beszerzése.

Az univerzális porszívófejek lényege, hogy nem csak egy adott porszívó típushoz használhatók, hanem több gyártó több termékével is működnek. Ezt általában úgy érik el, hogy bizonyos átmérőjű porszívó csövekre lehet őket felszerelni, függetlenül a gyártótól. Teljesítményben gyakran elérik a gyári porszívófejek teljesítményét is, ugyanolyan jó munkát lehet velük végezni.

Univerzális porszívófejből is ugyanúgy léteznek a megszokott porszívófej típusok.

A legnépszerűbb a kombinált univerzális porszívófej, amelyen egy kapcsoló segítségével lehet a kefét ki- és bekapcsolni, annak függvényében, hogy szőnyegen vagy kemény burkolaton szeretnénk-e használni. Csak azért, mert univerzális porszívófejről van szó, a minőségről még ne mondjunk le, olyat válasszunk, amelynél a kerekek jó minőségűek, hogy ne hagyjanak nyomot a parkettán.

Az univerzális parketta fej parkettára való, nincsenek kerekek, nincs kapcsoló, csak egy kefés fej fix kefével.

A harmadik népszerű típus az univerzális turbófej, amely padlószőnyegek tisztítására való. Ebben a porszívófejben egy folyamatosan forgó fej található, ami a port az átlagosnál is jobban tudja eltávolítani.