Mitől függ a lézeres szemműtét ára?

Mitől függ a lézeres szemműtét ára?Ha lézeres szemműtétet szeretnénk végeztetni, akkor az első kérdés szinte mindig az szokott lenni, hogy mennyibe kerül a kezelés ára. A különböző klinikáknál különböző kezeléseket és árakkal találkozhatunk, nézzük meg, hogy mitől függ a lézeres szemműtét ára.

Amivel fontos tisztában lenni, hogy az egyes klinikák különböző fantázianévvel hirdetik kezeléseiket, de az azonos árkategóriában levő szemműtétek nagyon hasonló kezeléseket jelentenek. A különbség általában a hasonló kezelések között, hogy mennyire korszerű az adott klinika lézerberendezése, amivel a kezeléseket végzik. Ez megjelenik általában az árképzésben is, a modernebb lézerekkel végzett kezelések valamivel drágábbak.

Sokkal nagyobb az árra gyakorolt hatása a kezelés típusának. Minél modernebb egy kezelés, annál modernebb lézerre van hozzá szükség. A modernebb lézerek pedig drágábbak. PRK típusú szemműtét végezhető régebbi eszközökkel is, az érintés nélküli változatához viszont már újabb lézer kell, drágább is ez a fajta kezelés egy kicsivel. A következő szint a FEMTO szemműtét. Ez már a modernebb kezelések közé tartozik, ami az ár nagy ugrásán is meglátszik a PRK és a FEMTO között. A két kezelés típus között van még egy LASIK kezelés, de ezt nem érdemes választani, mert problémák léphetnek fel a műtét után, sok klinika emiatt egyáltalán nem is végez ilyen szemműtétet. Megint egy elég nagy ugrás következik az árban VISUMAX kezelés esetén, mivel ehhez speciális lézerre van szükség, ahogy a jelenleg elérhető legmodernebb kezeléshez, a RELEX Smile lézeres szemműtéthez is, amit az ügyfeleknek is meg kell fizetniük.