Sportrendezvények a balatonboglári strandon

Sportrendezvények a balatonboglári strandonA Balaton partja a nyár egyik fő célpontja a nyaralni, pihenni vágyók körében. A számos strand közül a balatonboglári strand az egyik legnépszerűbb, köszönhetően többek között elhelyezkedésének, méretének, valamint a számos rendezvénynek, amit a nyári időszakban rendeznek.

Idén nyáron a sportrendezvényeké az egyik főszerep. Számos sport szerelmesei élvezhetik a versenyeket. Az egyik ilyen sport a strandfoci, ugyanis nyílt férfi, valamint leány és fiú utánpótlás strandfoci tornákat rendeznek. A strandfoci az egyik legnépszerűbb Balaton parti sport, mind űzni, mind élvezni, a meccseket megtekinteni nagyon szeretik az emberek.

A strandok másik rendkívül népszerű sportja a strandröplabda. Strandröplabda esetén elég 2 fő egy csapatba, nem kell olyan sok játékos, mint strandfoci esetén, valamint az emberek nagy része kézzel ügyesebb, mint lábbal, így szívesebben választja a strandröplabdát.

A két fő sportesemény mellett több másik sportágra is jelentkezhetnek az érdeklődők. Ilyen sportágak a strandkézilabda, a lábtenisz és a teqball is. A strandkézilabda hasonló, mint az általános kézilabda, de természetesen lepattintani nem kell a labdát futás közben. A lábtenisz és a teqball a strandfocihoz hasonlóan egyaránt lábbal történő játékot jelent. A lábtenisz egy teniszpályához hasonló pályán történik, a teqball pedig egy magyar „találmány”, és a pingpongasztalhoz hasonló, de külön a teqballra fejlesztett asztalon játszódik.