Szövetkabátok tisztítása házilag

Szövetkabátok tisztítása házilagA szövetkabátok az egyik legkedveltebb téli kabát típust jelentik, ugyanis nem csak rendkívül jól tartják a meleget télen, hanem esztétikusak, divatosak is. Van azonban egy hátrányuk, nem lehet őket mosógépben mosni, hanem a tisztítással óvatosan kell bánni. Gyakori megoldás, hogy tisztítóba viszik a szövetkabátot, de házilag is meg lehet próbálkozni egyes voltok eltávolításával, a kabát tisztításával.

A kabát teljes tisztítása otthon szinte lehetetlen. Ha teljesen ki szeretnéd tisztítani szövetkabátod, akkor mindenképpen érdemes tisztítóba vinni, ott ki fogják tudni tisztítani anélkül, hogy kárt tegyenek a kabátban. Otthon a foltoknak megfelelő tisztítást lehet végezni.

Zsírfoltoktól szénsavas ásványvízzel lehet megszabadulni, óvatosan a zsírfoltos területre kell spriccelni, majd pedig száraz ruhával letörölni. Ezt többször elvégezve a zsír feloldódik, és fel lehet itatni.

Gyakori téli szennyeződés a sárfolt. Ilyenkor a teendő, hogy minél gyorsabban szárítsd meg a felverő sárfoltokat, majd pedig egy puha kefével el lehet távolítani a megszáradt sarat.

Nem csak folteltávolításra lehet szükség, hanem a kellemetlen szagok megszüntetésére is. Erre, ahogy otthon rengeteg problémára, az ecet az egyik legjobb megoldás. A felakasztott szövetkabátot ecetes vízzel átitatott ruhával kell áttörölni. Figyelni kell, hogy a kabát ne szívja be az ecetet. Ezt követően várjuk meg, amíg megszárad, majd pedig a szövegszálak irányát követve egy öblítővel átitatott ruhával, kefével tudod illatosítani a kabátot.